Categories
Blog

Ovo su razlozi zašto je pravilan izbor obuće od posebno velike važnosti u trudnoći

Sreća i veselje koje donosi vijest o novom članu obitelji vrlo brzo donosi i velike promjene za svaku trudnicu. Iako vas okolina istog trena krene obasipati hrpom savjeta, na kraju dana svaka žena, svako tijelo i svaka odluka koja se donosi vrlo je individualna.

Velike promjene s kojima se susreću žene u trudnoći znaju predstavljati pravi izazov. A kod promjena je najvažnije prihvatiti ih i izvući najbolje. Naglim povećanjem kilograma statika tijela se mijenja, pojavljuju se grčevi u mišićima, bol u kičmi i proširene vene, a zglobovi postaju nestabilni i stopala se spuštaju. Upravo su stopala vaš temelj i sav teret je na njima, a posebno u trudnoći i zato obuća za trudnice mora biti pomno odabrana kako bi vam najbolje služila.

Udobnost prije svega

Možda do sada niste poklanjali posebnu pažnju izboru obuće, no u trudnoći će se i to promijeniti. Za trudnice je izuzetno važno da nose kvalitetnu obuću koja podupire svod stopala i rasterećuje ga. Takva obuća potiče i cirkulaciju i stoga je važno odabrati laganu, mekanu i iznimno udobnu obuću. Obuća mora biti prostrana kako bi spriječila oticanje stopala i nastanak žuljeva.

Ako nikada prije niste nosili anatomsku obuću, mogli biste pomisliti da ona mora izgledati glomazno i neugledno. Iako je u prošlosti takva obuća bila neprivlačnog izgleda, danas na tržištu postoji velik broj predivnih modela za svaki stil i modne preferencije.

Također, važno je razlikovati anatomsku i ortopedsku obuću. Ortopedska je obuća rađena potpuno po mjeri stopala i radi se isključivo kod velikih deformacija i potreba stopala, a anatomska obuća označava zdravu obuću koja je proizvedena u svrhu iznimne udobnosti i ne nužno nauštrb lijepog izgleda i dizajna.

Moderna obuća za trudnice

Danas anatomsku „zdravu“ obuću viđamo i na modnim pistama! Razlika između klasične obuće dostupne u svakoj trgovini i anatomske obuće je u pažnji koja je posvećena kod izrade. Osim daleko kvalitetnije izrade i izbora materijala, najveća prednost kod anatomske obuće je uložna tabanica.

Ona je oblikovana kao specijalni uložak po ortopedskim pravilima koji rasterećuje stopalo, dok vanjština prati trendove. Kada brandovi nose oznaku anatomski, komfor ili zdravi, tu su samo u svrhu da vama u nekim trenucima u životu olakšaju hod, rasterete i osnaže posturu tijela.

Obuća za trudnice mora ispunjavati samo jedan kriterij, a to je udobnost. Nju pružaju proizvođači anatomske obuće. Stopala su vaš temelj i zaslužuju pažnju, a cijelo tijelo će vam biti zahvalno na takvom odabiru. Sigurni smo da ćete ih željeti nastaviti nositi i nakon trudnoće!

Foto i tekst: anatomska obuća Erdelić

Članak preuzet s portala Women in Adria