Solidus proizvodi visokokvalitetne ženske i muške cipele više od 100 godina. Kao stručnjak za širinu, asortiman uključuje osam različitih širina i veliki izbor modela obuće. Pored trendovskog dizajna, fokus je prije svega na savršeno pristajanje. Obuća Solidus dizajnirana je u južnoj Njemačkoj, a proizvodnja se odvija u Europi prema najvišim standardima kvalitete. Velika vrijednost daje se nježnom štavljenu kože, kao i održivoj upotrebi materijala.

Obuća Solidus pogodna je za ljude koji vole udobnost, ali i za ljude koji su puno na nogama ili imaju osjetljiva stopala. Uz funkcionalne detalje poput cipela s kopčama, na čičak ili bočnim patentnim zatvaračima, nošenje i skidanje je lakše, a cipele uvijek savršeno pristaju. Zbog toga su dizajnirali cipele Solicare Soft koje su posebno usmjerene prema zahtjevnim i osjetljivim stopalima (poput Hallux Valgusa, petnog trna, dijabetičara i reumatičara, čekićastih prstiju itd.). Mekani, fleksibilni i antibakterijski materijali, bez dosadnih šavova i najviša razina izrade čine mekane cipele Solicare čudom apsolutne udobnosti.

SUSTAV ŠIRINE I PRILAGODBA

Prema studiji, 82% Nijemaca nosi prevelike, male ili preuske cipele. To je uglavnom zbog činjenice da se mnoge cipele nude samo u jednoj širini ili nedostaje varijacija na pola veličine. Solidus smatra da se pravilno pristajanje postiže samo kada su i širina i veličina cipele savršeno prilagođeni stopalu. Zbog toga Solidus nudi cipele u 8 različitih širina i veličine na pola broja. Od vrlo uskih stopala do punih stopala, svatko ima priliku pronaći udobnu cipelu.

Bez obzira na to jesu li natikače, sandale, niske cipele ili čizme, sve cipele Solidus i Solicare Soft sadrže visokokvalitetne uloške, koji se po potrebi mogu ukloniti i zamijeniti ortopedskim ulošcima. Noga podupire i ublažava pritisak na pravim mjestima i osigurava amortizaciju u području pete. U cipelama Solicare Soft ulošci su prekrivena mikrovlaknima koja su antibakterijska i periva. To je vrlo važno, posebno kod dijabetičkog stopala. Funkcionalni potplati cipela koji imaju protuklizna i otporna svojstva također osiguravaju nježno kretanje zglobova.

Veličine

  • Žene: 3,0 – 9,5 (35,5 – 44)
  • Muškarci: 6,0 – 14,5 (39,5 – 50,5) ovisno o modelu

Širine

  • F i G za usko stopalo
  • H, J i K komfor širina
  • M, N i W jako široka stopala
    NOGA I TABANI

KVALITETA MATERIJALA

Solidus obraća pažnju na najviše standarde kvalitete kako u odabiru materijala, tako i u obradi. Dobra kvaliteta može se osjetiti na svakom koraku, zbog toga što Solidus koristi kožu na gornjištu, u podstavi i u ulošku. Koristi se fantastična mekana teleća koža, velur i nubuk. Tijekom obrade pažnja se posebno
poklanja nježnom štavu, posebno prikladnom za kožu i stopala. Najfinija i precizna izrada čine cipele Solidus dugotrajnim proizvodom koji zadovoljava najviše standarde kvalitete.

OKOLIŠ

Održivost i zaštita okoliša važna su tema Solidusa. Kako bi što manje zagađivali okoliš, procesi se optimiziraju i postavljaju visoki proizvodni standardi. Koža se nabavlja isključivo od redovitih europskih dobavljača, kao što je npr. Hrvatska tvornica kože Viviani, koja udovoljava strogim kemijskim, fizičkim i zdravstvenim zahtjevima. Potplati Solidus su na vodenoj osnovi i stoga također nemaju CFC. Solidus ne koristi PCP konzervanse i koristi samo netoksične boje (bez AZO). Ljepila bez otapala također su važna za Solidus, zbog čega se uglavnom koriste ljepila na bazi vode. Solidus svake godine dobiva certifikat o zaštiti okoliša i klime od tvrtke Interseroh, što dokazuje koliko je ušteđeno resursa i stakleničkih plinova.

KATALOZI I PONUDA