Dijabetičko stopalo kol 4

što dovodi i do stvaranja pogodnih uvjeta za razvoj bakterija i infekcija vezivnog tkiva, mišića i kostiju. Da bi se izbjegle teške posljedice vrlo je važno na vrijeme krenuti s kvalitetnom njegom stopala i izabrati prikladnu obuću. Obuća za dijabetičare mora biti iznimno meka, široka i udobna po mogućnosti bez unutarnjih šavova. Dijabetičari radi poremećaja osjeta često ne osjete žuljanje i nabore unutar obuće što dodatno stvara rizik od razvijanja rana i infekcija. Na tržištu je dostupna specijalno dizajnirana obuća bez unutrašnjih šavova i od antibakterijskih tehnoloških materijala namijenjena posebno za dijabetičare (PodoWell).

Trudnice i bol u stopalima Česta bol u stopalima kod trudnica i problemi s venama zbog spuštenih svodova stopala javljaju se zbog nepravilnog položaja i vene nemaju dobru mišićnu potporu koja pumpa krv iz potkoljenice. Vrlo je važan odabir kvalitetne anatomske obuće u svrhu prevencije problema s cirkulacijom i kako bi stopalima pružili potrebnu potporu.

Kako prepoznati kvalitetnu anatomsku obuću?

Anatomska obuća je izrađena od visokokvalitetnih materijala. Ističemo prirodnu biljno štavljenu kožu, drvo, pluto ili tehničke tkanine sa posebnim antibakterijskim svojstvima. U proizvodnji se koriste ekološki materijali koji ne zagađuju okolinu i ne štete zdravlju.